Satser på vedvarende energi


Hanstholm Havn ser et stort potentiale i vedvarende energi og har en ambition om at blive Europas grønneste, CO2-neutrale havn. Havnen arbejder derfor målrettet med en grøn og bæredygtig omstilling, som matcher Thisted Kommunes status som Danmarks førende klimakommune, der er 100 procent selvforsynende med el fra vedvarende energikilder.  

Hanstholm er oplagt for vind- og bølgeenergi

Omkring 40 procent af det danske elforbrug kommer fra vindmøller, og som en af de mest blæsende lokationer i Danmark, er Hanstholm Havn oplagt for vindenergi. Havnen huser tre vindmøller, som er opsat af selskabet GPP Vind K/S. Hver mølle har en kapacitet på 3,45 MW og er knap 150 meter høj. Hanstholm ligger desuden i kort afstand til Det Nationale Testcenter for Store Vindmøller i Østerild, hvor havnen fungerer perfekt til losning og lastning af de store vindmølledele.

Udover vindenergi er området ved Hanstholm ideelt for test og udvikling af bølgeenergi. Her finder man nogle af de bedste bølger, og derfor tester DanWEC, Danish Wave Energy Center, her prototyper af fremtidens anlæg. Testene foregår i et fem kvadratkilometer stort testområde kun to kilometer fra havnens indsejling. Blæsende vejr, god vanddybde og kort afstand til Aalborg Universitet er nogle af de faktorer, der sammen med en stærk serviceindustri gør Hanstholm til et godt sted for test af bølgeenergi.

 

Vindmøller

Bølgeenergi