Nyheder

OBS: Der ligger ikke en sandpude i havnens indsejling

Der har i dag været meldinger om, at der ligger en sandpude ved havneindløbet til Hanstholm Havn. Det er ikke tilfældet. 

Inge Lehmanns Vej – ny havnevej med videnskabskvindes navn

Måske har du set, at vejen tværs gennem Hanstholm Havns nye baglandsareal har fået navnet ’Inge Lehmanns Vej’. Og måske har du så også tænkt over, hvem denne kvinde er. For selvom Inge Lehmann gjorde banebrydende opdagelser om Jorden, blev hun først sent hædret herhjemme i Danmark. Derfor er der formentlig mange, som ikke kender Inge Lehmanns navn. 

Nye forretningsbetingelser

Er du opmærksom på, at Hanstholm Havn har fået nye forretningsbetingelser?

Vær med til at sikre en stærk markedsføring af Hanstholm Havn – bliv en del af holdet til DanFish International 2023

Sammen med Thy Erhvervsforum arrangerer Hanstholm Havn igen i år en fælles Hanstholm-stand på fiskerimessen DanFish International 2023. Den attraktive placering på messecenterets scene er reserveret, og vi håber, at mange virksomheder er klar til at tage med, så vi sammen kan markedsføre havnen og vise, hvad Hanstholm kan. 

Dialogmøder sætter kurs og binder kommune og erhvervsliv sammen

Ledelsen fra Thisted Kommune repræsenteret ved kommunaldirektør Ulrik Andersen og direktør for Teknik, Erhverv og Beskæftigelse, Mogens Kruse Andersen, var i går til fyraftensmøde med havnechef Søren Zohnesen og de seks aktører fra Hanstholm Havn erhvervsliv, som tilsammen udgør et havneråd.

Oprydningskampagne på Hanstholm Havn – orientering og opfordring til brugere

Hanstholm Havn påbegynder en oprydningskampagne, som har til formål at sikre en præsentabel og opryddet havn, hvor fiskegrej mv. ikke hober sig uhensigtsmæssigt op. Fokus vil være på oplag af grej på ikke-lejede arealer med særligt fokus på kajområder.

Søren Zohnesen udnævnt som havnechef

Thisted Kommune har per 1. januar udpeget Søren Zohnesen som havnechef i den nye, kommunale organisation, hvor Hanstholm Havn – med virkning fra årsskiftet – er blevet en kommunal havn under Thisted Kommune.

Julehilsen fra Hanstholm Havn

Året går på hæld, og i år har det en ny betydning for Hanstholm Havn. Som de fleste formentlig er bekendte med, er Hanstholm Havn fra 1. januar 2023 en kommunal havn. For dagligdagen forbliver det i store træk, som det kendes i dag med et havnekontor og personale, der varetager drift og arbejder for havnens fortsatte udvikling. Det forretningsmæssige fokus vil her være på en kombination af fiskeri, godstransport og grøn energi. Samtidig kigger vi tilbage på et år, som på trods af blandt andet følgevirkningerne af Brexit og stigende energipriser også har udmærket sig positivt og pustet vind i sejlene.

Hanstholm Havn er igen knudepunkt for godstrafik: Ny rute mellem Hanstholm og Norskekysten

Efter lang tids forarbejde er opstarten af en godsrute mellem Hanstholm og det nordvestlige Norge nu virkelighed. Det sker efter indgåelse af en aftale mellem Hanstholm Havn og det norske rederi Egil Ulvan AS, som i første uge af 2023 starter fast rutesejlads til og fra Hanstholm. Rutens basisgods er danskproduceret fiskefoder til norske offshore fiskefarme, og planen er, at en stigende mængde gods skal med ombord.

Afskedsreception for teknisk chef Peter Nymann

Havnens tekniske chef Peter Nymann har efter 14 års ansættelse hos Hanstholm Havn valgt at søge nye udfordringer. Havnekontoret vil derfor være vært ved en afskedsreception onsdag den 30. november kl. 12-14 (på Trafikhavnsgade 9), hvor vi sammen ønsker Peter rigtig god vind fremover.

Rekordomsætning på Hanstholm Fiskeauktion

Hanstholm Fiskeauktion har i dag, onsdag den 23. november, nået den største årsomsætning i de 55 år, auktionen har ligget på havnen. Rekorden er endda nået godt en måned før årets udløb.

Energistyrelsen inviterer til borgermøde om C02-lagring

I forlængelse af den politiske beslutning om at lagre en stor del af den CO2, vi udleder, er Energistyrelsen i gang med at undersøge en række mulige lagringsområder. Energistyrelsen inviterer i den forbindelse borgere, foreninger og erhvervsliv til dialogmøde om, hvordan den kommende miljøvurdering af plan for udbud skal udformes for at sikre, at der bliver taget højde for relevante miljøemner for området. Mødet i Hanstholm finder sted den 17. november.

OBS: Informations- og dialogmøde 8. november flyttes til anden dato

En ny dato bliver meldt ud via havnens kanaler.

Att. havnens brugere: Opmærksomhed på anvendelse og renholdelse af arealer

Hanstholm Havn har i flere tilfælde observeret, at virksomheder på havnen oplægger gods, varer og andet uden for lejemål i længere periode - derfor en orientering til havnens brugere (klik for at tilgå).

Til orientering: BAR-pulje til virksomheder påvirket af Brexit

Formålet med puljen er at fastholde og udvikle stærke lokalsamfund ved at støtte virksomheder, lokale indsjæle og udviklingsprojekter i LAG- og FLAG-områder, som er ramt af de negative konsekvenser af Brexit. Ansøgningsfristen er 28. oktober. Puljen kan måske være relevant for din/jeres virksomhed?

OBS - ekstra aktivitet på havnen i forbindelse med 'Fisken på disken' fredag-lørdag-søndag

OBS: Arrangementet Fisken på disken løber af stablen over de kommende dage (fredag-lørdag-søndag). Der vil i den forbindelse være ekstra aktivitet på havnen og omkring auktionshal 5 – blandt andet vil der lørdag blive afviklet en lystfiskerkonkurrence (Hanstholm Havne Cup).

(OBS: nyt tidspunkt) Erhvervsminister Simon Kollerup besøger Hanstholm Havn fredag den 9. september kl. 8.30 - alle interesserede er velkomne

Erhvervsfyrtårnet i Nordjylland ”CO2Vision” er kommet godt fra start og nu er klar til at træde ind i næste fase med lancering af en partnerskabsaftale. Alle interesserede er derfor velkomne til at deltage i markeringen, som finder sted på Hanstholm Havns nye kaj, Nordsøkajen/kaj 91 fredag den 9. september kl. 8.30 - med deltagelse af erhvervsminister Simon Kollerup.

Hanstholm Havn deltager i Nor-Fishing den 23.-26. august i Trondheim

Fiskerimessen Nor-Fishing har eksisteret siden 1960 og er et vigtigt internationalt mødested for hele fiskeribranchen. Messen finder sted i den norske kystby Trondheim og er i dag verdens største teknologimesse inden for fiskeri.

Luftfotos fra besøget af Le Dumont D’ Urville – det første krydstogtanløb i Hanstholm

Da krydstogtskibet Le Dumont D’ Urville søndag gæstede Hanstholm, blev der skrevet historie. Det var nemlig det første krydstogtanløb i havnen nogensinde.

Rigtig god sommer!

Her fra havnekontoret vil vi ønske alle en rigtig god sommer.

Hanstholm Havn er klar til at blive CO2-hub

Tre områder i nærhed til Hanstholm Havn er under udvikling som mulige CO2-lagre til fremtidig nedbringelse af mængden af CO2 i atmosfæren. På Hanstholm Havn, der arbejder målrettet med at blive Europas grønneste fiskerihavn, ser man derfor rigtig gode muligheder i en fremtidig rolle som hub for håndtering af store mængder CO2.

Kom med til temaaften om Kystredningstjenesten og Interforce

Hør den spændende fortælling om, hvad Kystredningstjenesten laver, og mød Søren Gade, der er formand for Interforce og vil fortælle om bl.a. EU's fiskeripolitik. Interforce inviterer sammen med Hanstholm Havn, Kystredningstjenesten og Thy Erhvervsforum til en spændende temaaften torsdag den 30. juni kl. 17-21 på Hotel Hanstholm. 

Hanstholm Havn ser sig selv som aktiv medspiller i stor klimaaftale om havvind i Nordsøen

Hanstholm Havn er klar til at spille aktivt med i realiseringen af den erklæring, som den 18. maj blev indgået om at bygge minimum 150 gigawatt havvind i Nordsøen inden 2050 – svarende til hele 10.000 nye vindmøller på det åbne hav.

Tag med til Skagerrak Business Summit - forretningsrelationer på tværs af Skagerrak

Skagerrak Business Summit er en dansk/norsk business-konference, som skaber forretningsrelationer på tværs af Skagerrak. Årets konference bliver afholdt i Kristiansand torsdag den 16. juni. Hanstholm Havn er med og glæder sig til at se årets tema - Grøn Omstilling og Digitalisering - udfolde sig i et stærkt netværksarbejde mellem Danmark og Norge. Ses vi?

Hanstholm i Skotland!

Hanstholm Havn deltager i denne uge i Scottish Skipper Expo, der bliver afholdt i den skotske havneby Aberdeen. Messen er et flagskib inden for fiskerimesser og tiltrækker et stort antal udstillere og besøgende fra hele verden.

Vicedirektør og driftschef Søren Zohnesen er blevet konstitueret som havnedirektør

Hanstholm Havns bestyrelse traf tirsdag beslutning om at indsætte havnens driftschef Søren Zohnesen som konstitueret havnedirektør. Det sker som følge af Nils Skebys beslutning om at stoppe som havnedirektør ved Hanstholm Havn. Konstitueringen af Søren Zohnesen er foreløbig og sker for at skabe ro omkring havnen med en person ved roret, som kender havnen godt.

Hanstholm Havns bestyrelse har konstitueret sig med tidligere DI-branchedirektør Michael Svane som ny formand

Hanstholm Havns bestyrelse var i går samlet til bestyrelsesmøde, hvor en ny konstituering fandt sted som følge af Kristian Jensens nylige exit. Ny bestyrelsesformand er tidligere branchedirektør i DI Transport, Michael Svane. Den nye havneformand vil fokusere på Hanstholm Havns fortsatte udvikling som markant fiskerihavn kombineret med at være en stærk serviceklynge og et kraftcenter for den grønne omstilling.

Afskedsreception for afgået havnedirektør Nils Skeby 3. maj kl. 14-16

Hanstholm Havn inviterer til reception for afgået havnedirektør, Nils Skeby, tirsdag den 3. maj klokken 14-16. 

Havnedirektør Nils Skeby stopper ved Hanstholm Havn

- Havnedirektør Nils Skeby har den 18. april 2022 meddelt bestyrelsen i Hanstholm Havn, at han opsiger sin stilling ved Hanstholm Havn. Dette er vi selvsagt utrolig kede af, da Nils har fået skabt et stærkt samarbejde på Havnen samt udviklet og etableret Hanstholm Energifællesskab, som skal føre til, at Hanstholm Havn bliver den første CO2-neutrale fiskerihavn i Europa og samtidig bliver det nye forretningsområde for havnen som supplement til fiskeriet, siger næstformand i bestyrelsen Kris Yde.

Sponsoransøgninger til Hanstholm Havn?

Hanstholm Havn har indført en ny procedure for behandling af ansøgninger vedrørende forespørgsler på sponsorater. Havnen har hidtil modtaget og behandlet ansøgninger om sponsorstøtte løbende hen over et kalenderår, men for at sikre en lettere behandlingsgang, vil Hanstholm Havns bestyrelse fremover behandle ansøgninger om sponsorstøtte på over 3.000 kroner én gang årligt.

Rør og energizoner kan blive nøglen til Thys grønne fremtid

Thisted Kommune har været i dialog med det nationale gasdistributionsselskab Evida om muligheden for at etablere en infrastruktur i Thy, der sikrer kommunens ambitiøse visioner for såkaldte forbundne energizoner - det skriver Thisted Kommune i en pressemeddelelse 

Orientering til havnens brugere: Hanstholm Havn regulerer halafgifterne på baggrund af stigende priser på energi

For at kunne opretholde driften af havnens auktionshaller ser Hanstholm Havn sig nødsaget til at regulere på de afgifter, som knytter sig til brugen af hallerne. Omkostningerne til vand, elektricitet, porte og drift af køleanlæg er alt sammen steget markant inden for kort tid. Dertil kommer den nu færdige forbedring af logistikcenteret, som bringer forbedrede muligheder for tilkørsel af fisk til auktionen. 

Ny bestyrelse for Hanstholm Havn har konstitueret sig med Kristian Jensen som formand

Hanstholm Havns nye bestyrelse var i går samlet til deres første bestyrelsesmøde, hvor den nye havnebestyrelse for de kommende fire år samtidig konstituerede sig. Tidligere folketingsmedlem og minister Kristian Jensen er ny bestyrelsesformand og ser frem til at arbejde aktivt for Hanstholm Havns videre udvikling med fokus på en styrkelse af fiskeriet, yderligere godsaktivitet og gennemførelse af en ambitiøs energirevolution på havnen.

Sponsoransøgninger til Hanstholm Havn

Hanstholm Havn har indført en ny procedure for behandling af ansøgninger vedrørende forespørgsler på sponsorater. Havnen har hidtil modtaget og behandlet ansøgninger om sponsorstøtte løbende hen over et kalenderår, men for at sikre en lettere behandlingsgang, vil Hanstholm Havns bestyrelse fremover behandle ansøgninger om sponsorstøtte på over 3.000 kroner én gang årligt.

Hanstholm Havn inviterer til informations- og dialogmøde om stort energiprojekt 16. marts

Hanstholm Havn har kickstartet en stor energirevolution, som vil bringe yderligere grøn energi og Power-to-X ind på havnen og skabe en stor havnesymbiose, hvor den enes affald bliver den andens ressource. Energiprojektet vil gøre Hanstholm Havn til et foregangseksempel på, hvordan fiskerihavne kan spille aktivt med i den grønne omstilling. Visionen er at gøre Hanstholm Havn til Europas grønneste og første CO2-neutrale fiskerihavn.

Hanstholm Havn udmærker sig endnu et år med fisk for over 1 milliard kroner

Trods et år præget af store udfordringer for dansk fiskeri har Hanstholm Havn i det forgangne år alligevel formået at bevare sin stærke position inden for dansk fiskeri. Hanstholm Havn har i 2021 udmærket sig som et stærkt europæisk logistikcenter for både landing, salg og eksport af store mængder frisk fisk fra Nordsøen. Her får landinger over kaj følgeskab af tilkørte leverancer, som bliver omsat på Hanstholm Fiskeauktion, der er iblandt de største fiskeauktioner i Europa.

ATT: Fartøjer i havnen, anløbende fartøjer og brugere af kajer mv.

I morgen, lørdag den 29. januar, vil vinden tage til og nå storm fra sidst på eftermiddagen, hvilket ser ud til at vare ved hen over aftenen samt natten til søndag og søndag morgen, før vinden ventes at aftage igen fra søndag formiddag. Der er i den forbindelse udsigt til, at vandstanden i havnen kan stige til op mod 1 meter (!)

Pressemeddelelse: Kristian Jensen får erfarne erhvervsfolk med ombord i Hanstholm Havns bestyrelse

Havnebestyrelsen på Hanstholm Havn består af i alt syv personer – heraf fire erhvervsrepræsentanter, som kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune netop har godkendt på årets første kommunalbestyrelsesmøde. De nyvalgte erhvervsrepræsentanter bibringer mange års erfaring fra diverse poster inkl. repræsentation fra det lokale erhvervsliv på havnen.

OBS: Telefonsystem nede - kontakt os på VHF eller SINE

OBS: Havnens telefonsystem er - som mange andres - desværre nede. Skibstrafik kan kontakte os på VHF-radio og beredskab på SINE-radio.

Tidligere folketingsmedlem og venstreminister Kristian Jensen indstillet som ny formand til Hanstholm Havn

Det bliver en kendt, politisk profil, som bliver ny formand for Hanstholm Havn. Det tidligere folketingsmedlem for Venstre Kristian Jensen er nemlig indstillet til posten. Med valget af ham får havnen en formand, der gennem 23 år i landspolitik, har samlet en bred erfaring både nationalt og internationalt. Kristian Jensen ventes officielt at blive valgt til posten som bestyrelsesformand på et møde i Thisted Kommunes kommunalbestyrelse den 25. januar. 

Hensigtserklæring kickstarter energirevolution på Hanstholm Havn

Hanstholm Havn har taget første skridt hen imod at blive Europas første CO2-neutrale fiskerihavn. Det sker med en hensigtserklæring, som Hanstholm Havn har underskrevet med den danske udvikler af vedvarende energi, European Energy. Firmaet ønsker udover sol- og vindenergianlæg også at etablere et Power-to-X-anlæg til produktion af e-metanol og brint på Hanstholm Havn.

'Svend Heiselbergs Plads' indviet på Hanstholm Havn

Sammen med borgmester Ulla Vestergaard havde Hanstholm Havn i går, torsdag den 16. december, glæden af at indvie ’Svend Heiselbergs Plads’, der nu er det officielle navn til havnens velkomstplads på Kai Lindbergs Gade 76. Hæderen skyldes, at Svend Heiselberg siden Hanstholm Havns indvielse i 1967 ikke alene været erhvervsdrivende på havnen, men også arbejdet aktivt for udvikling af havnen og fiskeriet – blandt andet som formand for Hanstholm Fiskeriforening, parallelt med en lang politisk karriere.

Vindmåler fungerer igen

Vi gør opmærksom på, at havnens vindmåler, som i en længere periode har været ude af drift, nu atter er oppe at køre. 

OBS: Aflysning af kunstreception på fyret i morgen den 8. december

Grundet Covid-19 har Hanstholm Havn besluttet at aflyse kunstreceptionen i morgen aften, onsdag den 8. december klokken 19.00-20.30 på Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm. Receptionen vedrører præsentation af ideer til kunst på og omkring Hanstholm Havn og har været annonceret i Thisted Posten.

Att. til brugere af kaj 51 med skibe: strømmen vil blive afbrudt på torsdag den 25. november.

Hanstholm Havn gør opmærksom på, at strømmen vil forsvinde fra kaj 51 på torsdag, den 25. november. Vi forventer, at strømmen vil være tilbage i løbet af på fredag, den 26. november.

’Showroom for fiskeriet’ er nu stiftet som forening

En bestyrelse på 6 blev valgt på den stiftende generalforsamling, hvor også de første medlemmer meldte sig ind i foreningen. Dermed er det nu en realitet, at foreningen "Showroom for fiskeriet" er stiftet med egen bestyrelse og vedtægter. Det skete på en stiftende generalforsamling onsdag aften på Hotel Hanstholm, hvor cirka 20 borgere var samlet.

Hanstholm Havn modtager del af pulje på 25 millioner kroner til støtte af grøn omstilling

Hanstholm Havn har søgt og fået del i en pulje på 25 millioner kroner, som skal støtte den grønne omstilling af havne og omstillingsindsatser inden for fiskeri og relaterede følgeerhverv.

Projekt for udvikling af havnens logistikområde søsat

I samarbejde med Center og Logistik og Samarbejde har Hanstholm Havn igangsat et projekt, der har til formål at sikre den bedst mulige udvikling af havnens logistikområde omkring Pier 3 og det område, der kaldes 'Eksportørgården'.Projekt for udvikling af havnens logistikområde søsat

Vi ses på DanFish!

Holdet er klar, og Hanstholm Havn ser sammen med Thy Erhvervsforum frem til at byde velkommen ombord på messecenterets store scene, hvor en bred vifte af lokale virksomheder igen i år vil være præsenteret på en stor fællesstand. Det bliver tre gode dage fyldt med fremvisning af produkter og services, networking, dialog og spændende debatter, lækre smagsprøver med Hanstholm-fisk og masser af havnestemning.

Hanstholm Havn stifter Hanstholm Energifællesskab A/S for at skabe Europas første CO2-neutrale fiskerihavn

Hanstholm Havn har sat alle sejl til for at gøre grøn energi til havnens næste store vækstdynamo, hvor målet er at transformere havnen til den første CO2-neutrale fiskerihavn i Europa. Med det nyoprettede datterselskab Hanstholm Energifællesskab A/S er havnen således klar til at tage hul på en ny vækstfase med etablering af et cirkulært energifællesskab.

Tilbageblik på en flot dag – havneindvielse med deltagelse af Hendes Majestæt Dronningen

Hanstholm Havn ser tilbage på en mindeværdig dag, da Kongeskibet Dannebrog mandag den 30. august lagde til kaj i havnen, og Hendes Majestæt Dronningen gæstede Thy. På havnen deltog Dronningen i en indvielse af Hanstholm Havns udvidelse, og med tre slag på den historiske auktionsklokke fra havnens indvielse i 1967 markerede majestæten indvielsen af Hanstholm Havns udvidelse og starten på en ny æra for havnen.

Hanstholm Havn på Madens Folkemøde 2021

Sammen med VisitThy, Krog Nobis, Medvind, Hanstholm Fiskeriforening og Hanstholm Fiskeauktion – og med bidrag fra Pandalus, Kyst og Havnebutikken – sætter Hanstholm Havn kurs mod Madens Folkemøde, hvor vi fredag og lørdag, den 24. og 25. september, sætter fokus på THY, HANSTHOLM og FISK.

Vi ses til DanFish International 13.-15. oktober

Holdet er klar, og Hanstholm Havn ser sammen med Thy Erhvervsforum frem til at byde velkommen ombord på messecenterets store scene, hvor en bred vifte af lokale virksomheder igen i år vil være præsenteret på en stor fællesstand. Det bliver tre gode dage fyldt med fremvisning af produkter og services, networking, dialog, lækre smagsprøver med Hanstholm-fisk og masser af havnestemning.

OBS: Information vedrørende afspærrede områder den 30. august ifm. Kongeskibet Dannebrogs anløb og H.M. Dronningens besøg

Hanstholm Havn gør opmærksom på, at der i forbindelse med det kommende besøg af Kongeskibet Dannebrog og H.M. Dronningen på mandag, den 30. august, vil være nogle vejstrækninger, som er afspærret i løbet af dagen.

Vindmåler pt ude af drift - vi arbejder på at løse problemet hurtigst muligt

Vi gør opmærksom på, at havnens vindmåler er ude af drift. Vi arbejder på at løse problemet og forventer at vindmåleren er tilbage i drift inden for en uges tid. 

Reception for afgået bestyrelsesformand Martin Vestergaard den 25. august kl. 13.30

Hanstholm Havn inviterer til åben reception for afgået bestyrelsesformand Martin Vestergaard onsdag den 25. august 2021 klokken 13.30 på havnekontoret – Trafikhavnsgade 9, 7730 Hanstholm.

Hanstholm Havn fortsætter udviklingsfase med ny bestyrelsesformand ved roret

Efter en stor havneudvidelse er Hanstholm Havn trukket i arbejdstøjet med kurs mod en fremtidssikret version 2.0. Den store udvidelse er planlagt og gennemført med Martin Vestergaard som formand for havnens bestyrelse, som nu vurderer, at tiden er inde til at træde tilbage og giver stafetten videre. Kirsten Hede indtræder som ny formand med et veletableret kendskab til havnen efter en årrække som medlem af Hanstholm Havns bestyrelse.

Nu søsættes et stort kunstprojekt på Hanstholm Havn

Kan en fiskerihavn også være et kulturelt rum? Det mener Hanstholm Havn, der har igangsat et større kunstprojekt i samarbejde med Statens Kunstfond, der har bevilget penge til et indledende skitsearbejde. Ambitionen er at skabe markante samtidskunstprojekter i havnens offentlige rum inden for de kommende år.

OBS: Vær opmærksom på parkering ifm. igangværende asfalteringsarbejde

Asfaltentreprenør COLAS er godt i gang med et større asfalteringsarbejde på havnen. Vi gør i den forbindelse opmærksom på, at man ved behov for parkering på havnens arealer meget gerne må være opmærksom på at parkere på områder, hvor asfalteringsarbejdet ser ud til at være afsluttet. 

Forretningsudvikler tilknyttet Hanstholm Havn for at tiltrække mere godsaktivitet

Hanstholm Havn arbejder målrettet med en ambitiøs vækstplan, der skal udvikle og tilføre ny aktivitet til den ekspanderede havn. Med en udbygget infrastruktur der blandt andet tæller ekstra kajkapacitet, et stort bassin og øget vanddybde rummer havnen helt nye muligheder for blandt andet godstransport. De muligheder skal en ny konsulent for Hanstholm Havn, Hardy Jørgensen, nu være med til at løfte.

Guidede ture på Hanstholm Havn og ny velkomstplads

Denne sommer bliver det for første gang muligt for besøgende at komme på en guidet tur ind på Hanstholm Fiskeauktion og tage med på en havnerundfart i selve havnen. Samtidig åbner en ny velkomstplads med to infobokse som møde- og informationssted for besøgende. Det er gennem arbejdet i "Styregruppen for samspillet havn og by" og det kommende "Showroom for fiskeriet" at de guidede ture og havnens velkomstplads lanceres.

Større renoveringsarbejde i gang på havnen

Hanstholm Havn har iværksat forskellige renoveringsopgaver hen over sommeren og efteråret 2021, som har til formål at optimere havnens infrastruktur. Det indebærer renovering på kaj 23 og 35, et større asfalteringsarbejde rundt på havnen samt nedrivning af den gamle teknikbygning på Auktionsgade og forskønnelse af de tilbageværende bygninger på pladsen.

Sea Center Hanstholm bliver en del af det kommende havnedomicil ’Fiskeriets Hus’

Hanstholm Havn har iværksat et målrettet arbejde mod at skabe et internationalt erhvervshus for aktører, der er dagsordensættende inden for fiskeribranchen, og havnen arbejder nu målrettet med at finde de rette beboere til huset. Den første aftale er netop kommet på plads med projektet Sea Center Hanstholm, der arbejder for vækst og nytænkning i fiskerisektoren.

Fokus på marint affald i samarbejde med Danmarks Fiskeriforening

Fiskerne ilandbringer rigtig meget affald og medvirker dermed til at rydde op og holde havene rene. For at synliggøre fiskernes indsats og samtidig skabe mere viden om det opfiskede affald, har Danmarks Fiskeriforening igangsat et affaldsprojekt i samarbejde med havnene i Hanstholm, Hvide Sande, Thyborøn, Hirtshals og Skagen. 

Forhenværende maritime chef Klaus Hansen går på pension

Klaus Hansen blev ansat ved Hanstholm Havn den 1. november 1986 og har dermed haft sin daglige gang på havnen i rundt regnet 35 år, hvor han har været medvirkende til at sikre en driftig og moderne havn med attraktive faciliteter. Hanstholm Havn takker Klaus Hansen for den store indsats, som han har ydet for havnen og ønsker ham rigtig god vind fremover.

Hanstholm Havn: Fisk for over 1 milliard kroner trods et udfordrende år præget af Brexit og COVID-19

2020 har været et udfordrende år for fiskeriet – og dermed også for fiskerihavnene, som har været påvirket af Brexit-forhandlinger og Covid-19, der har kastet en skygge over dansk fiskeri. Alligevel har Hanstholm Havn formået at levere et tilfredsstillende resultat, hvor kombinationen af fisk over kaj og fisk tilført med lastbil for salg på auktion endnu engang har rundet 1 milliard kroner, alt imens en stigende mængde gods er gået over kaj.

Hanstholm Havn inviterer til borgermøde om samspillet mellem by og havn den 15. juni

Hanstholm Havn har søsat et stort udviklingsprojekt titelgivet ’Samspillet mellem by og havn’. Projektet arbejder aktivt med en række initiativer, som har til formål at sikre en øget sammenhængskraft mellem Hanstholm Havn og Hanstholm by. Ved roret står havnedirektør Nils Skeby, der har samlet en bred styregruppe med repræsentanter fra havnens og byens mange aktører. Hanstholm Havn inviterer til præsentation af projektet den 15. juni kl. 19-21 på Hotel Hanstholm.

Hanstholm Havn vil etablere et nationalt center for bæredygtigt fiskeri

Hanstholm Havn arbejder på højtryk med at blive Danmarks førende havn inden for handel, bearbejdning og opdræt af fisk samt Europas grønneste og mest CO2-neutrale fiskerihavn. For at sikre en bæredygtig udvikling af fiskeindustrien, tager havnen nu initiativ til at skabe en førende position inden for bæredygtigt fiskeri. Planen er at etablere et nationalt center, der blandt andet skal fokusere på optimering af restprodukter fra hvidfisk-industrien.

DanFish løber af stablen til oktober. Vi er klar til at sætte holdet - er I med?

Sammen med Thy Erhvervsforum arrangerer Hanstholm Havn igen i år en fællesstand på fiskerimessen DanFish International. Vi håber, I er med, så vi endnu en gang kan skabe den vildeste Hanstholm-stand på scenen – juhuuu!

Containerskib starter ugentlig rute mellem Hanstholm og Thorshavn

Hanstholm Havn har indgået en aftale med det islandske rederi Eimskip, der fra i morgen, den 14. april, åbner en fast containerrute fra Thorshavn/Færøerne til Hanstholm. Muligheden er banet af den store havneudvidelse, som har boostet Hanstholm Havns infrastruktur og gjort det muligt for havnen at modtage større skibe. Aftalen skaber stor begejstring på havnen i Hanstholm, der er stolte af, at havnen nu bliver et bindeled for søtransport mellem Færøerne og det europæiske marked.

Hanstholm Havn køber markant havnebygning og udlejer til nyt spisested med fokus på frisk fisk

På Hanstholm Havn har Fibigers Gade 1 i mange år været synonym med »Havnecafeen«, men nu blæser der nye vinde på den centrale placering ved hovedåren til havnens høje puls. Hanstholm Havn har købt bygningen og efterfølgende indgået et samarbejde med ejer og køkkenchef Emilie Qvist Kjærgaard, der sammen med restaurantchef Emma Milner vil drive spisestedet »Medvind« med madoplevelser tilberedt af det lokale spisekammer.

Hanstholm Havn søger en Business Development Manager

Som Business Development Manager vil du få en nøglerolle i at sikre udvikling i og omkring havnen. Hanstholm Havn har netop gennemført en succesfuld havneudvidelse og står foran en spændende vækstrejse, hvor visionen skal føres ud i livet.

Omlægning af cubipods på mindre del af vestmolen

Aarsleff har i denne uge udført et mindre omlægningsarbejde på en begrænset strækning af vestmolen. Enkelte cubipods er blevet tilføjet molen som supplement, mens nogle af molens eksisterende cubipods er blevet lagt om for optimeret konstruktion.

OBS: Arbejde ved havnens indsejling i uge 9

Som nogle måske har bemærket, har Hanstholm Havn igen fået besøg af Aarsleff og de effektive arbejdsmaskiner, der i denne uge vil udføre arbejde på vestmolen. Hanstholm Havn gør derfor opmærksom på, at der i løbet af ugen vil pågå arbejde omkring vestmolen med placering af en række cubipods.

Nyt demonstrationsanlæg for bølgeenergi skal fra efteråret teste ved Hanstholm

DanWEC har indgået aftale med virksomheden Exowave ApS, der senere på året vil etablere sit første demonstrationsanlæg til test på havbunden ud for Hanstholm.

Havneadministration flyttet

Hanstholm Havn er rykket fra Auktionsgade til Trafikhavnsgade.

Effektiv gulvvaskemaskine i aktion på auktionen

I sidste uge ankom en ny gulvvaskemaskine til fiskeauktionen – en maskine, som yder effektiv rengøring og derfor forventer at kunne reducere vandforbruget ved rengøring i havnens auktionshaller.

Info-boxe tages ned fra udstillingsplads - for brug i nye sammenhænge

Parallelt med havneudvidelsen har fire info-boxe på udkigspladsen ved Kystvejen mellem havn og by de senere år formidlet havnen, havneudvidelsen, fiskeriet og livet ved Hanstholm. Nu tages boxene ned for at tjene andre formål, hvor to af info-boxene planlægges placeret på havnen i relation til første fase af et Showroom for fiskeri.

'Arbejdshavn' gøres klar til nye opgaver

Havneudvidelsen er færdig, og nu skal området på 30.000 m2 bag vestmolen gøres klar til andre formål.

BREXIT: Ny fiskeriaftale får store konsekvenser i Hanstholm

EU og Storbritannien er langt om længe blevet enige om en fiskeriaftale, der trådte i kraft fra den 1. januar 2021. Aftalen har store konsekvenser for fiskeriet i Hanstholm, som nu har brug for hjælp og opbakning.

Hanstholm Havn og by i fælles aktion for 4 store udviklingsprojekter

Et Fiskeriets Hus, et Showroom for Fiskeriet, nye tanker om Kai Lindbergs Gade og et kunstprojekt sammen med Statens Kunstfond er de fire store udviklingsbolde, som en ny styregruppe jonglerer med og vil realisere i de kommende år.

Thy går forrest for at reducere CO2-udledningen med unik klimaalliance

Adskillige aktører i Thy har underskrevet en aftale, der forpligtiger dem til at samarbejde om at finde grønne løsninger, der gør det muligt for Thy at leve op til ambitiøse klimamål.

Hanstholm Havn styrker organisationen til vækst

Hanstholm Havn ansætter nu en ny salgschef og opretter en stilling som kombineret driftschef og vicedirektør. Styrkelsen af organisationen sker som led i den vækstfase, som havnen nu har påbegyndt.

Hanstholm Havn søsætter ambitiøs vækstplan

Hanstholm Havn påbegynder nu en ny vækstfase. Den store havneudvidelse er færdiggjort til aftalt tid og budget, og nu skal en vækstplan til et tocifret millionbeløb sikre, at Hanstholm Havn bliver Danmarks førende havn inden for handel, bearbejdning og opdræt af fisk samt Europas grønneste, CO2-neutrale fiskerihavn.

Arbejdet på vores nye logistik område

Arbejdet med vores nye logistik områder forløber planmæssigt og man er nu i fuld gang med teknik delen. 

 

Besked vedr. nyt afregningssystem til kajstandere

Hanstholm Havn har den seneste tid fået opgraderet kajstanderne til udlevering af el og vand til fartøjer. I den forbindelse skiftes der også afregningssystem.

Eltavle ved jollelauget udskiftes - UDSAT en dag

Torsdag den 20/8 udskiftes eltavlen ved jollelaget. Udskiftningen forventes at tage hele dagen, og vil betyde at der ikke er strøm i området.

Direktørskifte i Hanstholm Havn på vej

Hanstholm Havn går i sensommeren ind i en ny vækstfase efter færdiggørelsen af den 600 millioner kroner store havneudvidelse. Derfor har Hanstholm Havns direktør gennem de seneste fire år, Niels Clemensen besluttet at fratræde sin stilling. Han erstattes midlertidigt af Nils Skeby, der forventes at tiltræde som havnedirektør den 25. august 2020 efter Kommunalbestyrelsen i Thisted Kommunes endelige godkendelse.

Nedbrydning af sænkekasser og etablering af vanddybde

De kommende 3-4 uger arbejdes der med nedbrydning af sænkekasser og etablering af vanddybde i indsejlingen og forhavnen.

Debut som krydstogthavn udskudt til 2021 pga. Covid-19

Krydstogtskibene Berlin og Le Bellot der havde meldt deres ankomst henholdsvis den 14. juli og den 2. september har desværre begge aflyst pga. coronakrisen

Nye forretningsbetingelser pr. 1. juli 2020

Hanstholm Havns forretningsbetingelser er blevet opdateret - de nye betingelser er gældende fra den 1. juli 2020.

Danfish International – en messe med voksende betydning for den maritime branche

North Sea Yard og Hanstholm Skibssmedie fortæller om hvordan Fiskerimessen Danfish International har en voksende betydning for den maritime branche, og hvad de fik ud af deres deltagelse sidste år.

Resultat år 2019

Hanstholm Havn hev fisk til havnen for 1,1 milliarder kroner i 2019. Det er rekord, og havnen befæster dermed sin position som Danmarks største konsumfiskerihavn. Nu ser havnen ind i næste vækstfase, hvor den store havneudvidelse til en samlet værdi af godt 600 millioner kroner forventes afsluttet til august.

Kryds ved Kai Lindbergs Gade og Nordre Strandvej færdig

Krydset ved Kai Lindbergs Gade og Nordre Strandvej er igen åben for trafik

OBS: Lukning af kaj 17

Tirsdag og onsdag i uge 14 lukkes kaj 17 i forbindelse med asfaltering ved den nye auktionshal.

Nyt om arbejdet med baglandsarealet samt krydset ved Kai Lindbergs Gade og Nordre Strandvej

Krydset ved Kai Lindbergs Gade og Nordre Strandvej åbnes igen midlertidigt

Ændring af helleanlæg på Kai Lindbergs Gade

Mandag d. 16/3 etableres der signalanlæg på Kai Lindbergs Gade ved Nordre Strandvej

CORONAVIRUS

Regeringens beslutning om at iværksætte handlinger, hvis formål er at stoppe spredningen af Corona-virus i Danmark, har desværre også konsekvenser for Hanstholm Havn.

Havneindvielse den 31. august 2020 - med besøg fra H.M. Dronning Margrethe

Det 3 år lange anlægsprojekt med havneudvidelsen nærmer sig sin færdiggørelse. Det skal markeres med en indvielse og fejring. Datoen bliver den 31/8 2020

Nyt fra kontoret – barselsvikar

Line Kjær Røge er fra januar mdr. gået på barsel. Derfor er der kommet et nyt ansigt på kontoret, Jette Skou-Bruun