Nyheder

Att. til brugere af kaj 51 med skibe: strømmen vil blive afbrudt på torsdag den 25. november.

Hanstholm Havn gør opmærksom på, at strømmen vil forsvinde fra kaj 51 på torsdag, den 25. november. Vi forventer, at strømmen vil være tilbage i løbet af på fredag, den 26. november.

’Showroom for fiskeriet’ er nu stiftet som forening

En bestyrelse på 6 blev valgt på den stiftende generalforsamling, hvor også de første medlemmer meldte sig ind i foreningen. Dermed er det nu en realitet, at foreningen "Showroom for fiskeriet" er stiftet med egen bestyrelse og vedtægter. Det skete på en stiftende generalforsamling onsdag aften på Hotel Hanstholm, hvor cirka 20 borgere var samlet.

Hanstholm Havn modtager del af pulje på 25 millioner kroner til støtte af grøn omstilling

Hanstholm Havn har søgt og fået del i en pulje på 25 millioner kroner, som skal støtte den grønne omstilling af havne og omstillingsindsatser inden for fiskeri og relaterede følgeerhverv.

Projekt for udvikling af havnens logistikområde søsat

I samarbejde med Center og Logistik og Samarbejde har Hanstholm Havn igangsat et projekt, der har til formål at sikre den bedst mulige udvikling af havnens logistikområde omkring Pier 3 og det område, der kaldes 'Eksportørgården'.Projekt for udvikling af havnens logistikområde søsat

Vi ses på DanFish!

Holdet er klar, og Hanstholm Havn ser sammen med Thy Erhvervsforum frem til at byde velkommen ombord på messecenterets store scene, hvor en bred vifte af lokale virksomheder igen i år vil være præsenteret på en stor fællesstand. Det bliver tre gode dage fyldt med fremvisning af produkter og services, networking, dialog og spændende debatter, lækre smagsprøver med Hanstholm-fisk og masser af havnestemning.

Hanstholm Havn stifter Hanstholm Energifællesskab A/S for at skabe Europas første CO2-neutrale fiskerihavn

Hanstholm Havn har sat alle sejl til for at gøre grøn energi til havnens næste store vækstdynamo, hvor målet er at transformere havnen til den første CO2-neutrale fiskerihavn i Europa. Med det nyoprettede datterselskab Hanstholm Energifællesskab A/S er havnen således klar til at tage hul på en ny vækstfase med etablering af et cirkulært energifællesskab.

Tilbageblik på en flot dag – havneindvielse med deltagelse af Hendes Majestæt Dronningen

Hanstholm Havn ser tilbage på en mindeværdig dag, da Kongeskibet Dannebrog mandag den 30. august lagde til kaj i havnen, og Hendes Majestæt Dronningen gæstede Thy. På havnen deltog Dronningen i en indvielse af Hanstholm Havns udvidelse, og med tre slag på den historiske auktionsklokke fra havnens indvielse i 1967 markerede majestæten indvielsen af Hanstholm Havns udvidelse og starten på en ny æra for havnen.

Hanstholm Havn på Madens Folkemøde 2021

Sammen med VisitThy, Krog Nobis, Medvind, Hanstholm Fiskeriforening og Hanstholm Fiskeauktion – og med bidrag fra Pandalus, Kyst og Havnebutikken – sætter Hanstholm Havn kurs mod Madens Folkemøde, hvor vi fredag og lørdag, den 24. og 25. september, sætter fokus på THY, HANSTHOLM og FISK.

Vi ses til DanFish International 13.-15. oktober

Holdet er klar, og Hanstholm Havn ser sammen med Thy Erhvervsforum frem til at byde velkommen ombord på messecenterets store scene, hvor en bred vifte af lokale virksomheder igen i år vil være præsenteret på en stor fællesstand. Det bliver tre gode dage fyldt med fremvisning af produkter og services, networking, dialog, lækre smagsprøver med Hanstholm-fisk og masser af havnestemning.

OBS: Information vedrørende afspærrede områder den 30. august ifm. Kongeskibet Dannebrogs anløb og H.M. Dronningens besøg

Hanstholm Havn gør opmærksom på, at der i forbindelse med det kommende besøg af Kongeskibet Dannebrog og H.M. Dronningen på mandag, den 30. august, vil være nogle vejstrækninger, som er afspærret i løbet af dagen.

Vindmåler pt ude af drift - vi arbejder på at løse problemet hurtigst muligt

Vi gør opmærksom på, at havnens vindmåler er ude af drift. Vi arbejder på at løse problemet og forventer at vindmåleren er tilbage i drift inden for en uges tid. 

Reception for afgået bestyrelsesformand Martin Vestergaard den 25. august kl. 13.30

Hanstholm Havn inviterer til åben reception for afgået bestyrelsesformand Martin Vestergaard onsdag den 25. august 2021 klokken 13.30 på havnekontoret – Trafikhavnsgade 9, 7730 Hanstholm.

Hanstholm Havn fortsætter udviklingsfase med ny bestyrelsesformand ved roret

Efter en stor havneudvidelse er Hanstholm Havn trukket i arbejdstøjet med kurs mod en fremtidssikret version 2.0. Den store udvidelse er planlagt og gennemført med Martin Vestergaard som formand for havnens bestyrelse, som nu vurderer, at tiden er inde til at træde tilbage og giver stafetten videre. Kirsten Hede indtræder som ny formand med et veletableret kendskab til havnen efter en årrække som medlem af Hanstholm Havns bestyrelse.

Nu søsættes et stort kunstprojekt på Hanstholm Havn

Kan en fiskerihavn også være et kulturelt rum? Det mener Hanstholm Havn, der har igangsat et større kunstprojekt i samarbejde med Statens Kunstfond, der har bevilget penge til et indledende skitsearbejde. Ambitionen er at skabe markante samtidskunstprojekter i havnens offentlige rum inden for de kommende år.

OBS: Vær opmærksom på parkering ifm. igangværende asfalteringsarbejde

Asfaltentreprenør COLAS er godt i gang med et større asfalteringsarbejde på havnen. Vi gør i den forbindelse opmærksom på, at man ved behov for parkering på havnens arealer meget gerne må være opmærksom på at parkere på områder, hvor asfalteringsarbejdet ser ud til at være afsluttet. 

Forretningsudvikler tilknyttet Hanstholm Havn for at tiltrække mere godsaktivitet

Hanstholm Havn arbejder målrettet med en ambitiøs vækstplan, der skal udvikle og tilføre ny aktivitet til den ekspanderede havn. Med en udbygget infrastruktur der blandt andet tæller ekstra kajkapacitet, et stort bassin og øget vanddybde rummer havnen helt nye muligheder for blandt andet godstransport. De muligheder skal en ny konsulent for Hanstholm Havn, Hardy Jørgensen, nu være med til at løfte.

Guidede ture på Hanstholm Havn og ny velkomstplads

Denne sommer bliver det for første gang muligt for besøgende at komme på en guidet tur ind på Hanstholm Fiskeauktion og tage med på en havnerundfart i selve havnen. Samtidig åbner en ny velkomstplads med to infobokse som møde- og informationssted for besøgende. Det er gennem arbejdet i "Styregruppen for samspillet havn og by" og det kommende "Showroom for fiskeriet" at de guidede ture og havnens velkomstplads lanceres.

Større renoveringsarbejde i gang på havnen

Hanstholm Havn har iværksat forskellige renoveringsopgaver hen over sommeren og efteråret 2021, som har til formål at optimere havnens infrastruktur. Det indebærer renovering på kaj 23 og 35, et større asfalteringsarbejde rundt på havnen samt nedrivning af den gamle teknikbygning på Auktionsgade og forskønnelse af de tilbageværende bygninger på pladsen.

Sea Center Hanstholm bliver en del af det kommende havnedomicil ’Fiskeriets Hus’

Hanstholm Havn har iværksat et målrettet arbejde mod at skabe et internationalt erhvervshus for aktører, der er dagsordensættende inden for fiskeribranchen, og havnen arbejder nu målrettet med at finde de rette beboere til huset. Den første aftale er netop kommet på plads med projektet Sea Center Hanstholm, der arbejder for vækst og nytænkning i fiskerisektoren.

Fokus på marint affald i samarbejde med Danmarks Fiskeriforening

Fiskerne ilandbringer rigtig meget affald og medvirker dermed til at rydde op og holde havene rene. For at synliggøre fiskernes indsats og samtidig skabe mere viden om det opfiskede affald, har Danmarks Fiskeriforening igangsat et affaldsprojekt i samarbejde med havnene i Hanstholm, Hvide Sande, Thyborøn, Hirtshals og Skagen. 

Forhenværende maritime chef Klaus Hansen går på pension

Klaus Hansen blev ansat ved Hanstholm Havn den 1. november 1986 og har dermed haft sin daglige gang på havnen i rundt regnet 35 år, hvor han har været medvirkende til at sikre en driftig og moderne havn med attraktive faciliteter. Hanstholm Havn takker Klaus Hansen for den store indsats, som han har ydet for havnen og ønsker ham rigtig god vind fremover.

Hanstholm Havn: Fisk for over 1 milliard kroner trods et udfordrende år præget af Brexit og COVID-19

2020 har været et udfordrende år for fiskeriet – og dermed også for fiskerihavnene, som har været påvirket af Brexit-forhandlinger og Covid-19, der har kastet en skygge over dansk fiskeri. Alligevel har Hanstholm Havn formået at levere et tilfredsstillende resultat, hvor kombinationen af fisk over kaj og fisk tilført med lastbil for salg på auktion endnu engang har rundet 1 milliard kroner, alt imens en stigende mængde gods er gået over kaj.

Hanstholm Havn inviterer til borgermøde om samspillet mellem by og havn den 15. juni

Hanstholm Havn har søsat et stort udviklingsprojekt titelgivet ’Samspillet mellem by og havn’. Projektet arbejder aktivt med en række initiativer, som har til formål at sikre en øget sammenhængskraft mellem Hanstholm Havn og Hanstholm by. Ved roret står havnedirektør Nils Skeby, der har samlet en bred styregruppe med repræsentanter fra havnens og byens mange aktører. Hanstholm Havn inviterer til præsentation af projektet den 15. juni kl. 19-21 på Hotel Hanstholm.

Hanstholm Havn vil etablere et nationalt center for bæredygtigt fiskeri

Hanstholm Havn arbejder på højtryk med at blive Danmarks førende havn inden for handel, bearbejdning og opdræt af fisk samt Europas grønneste og mest CO2-neutrale fiskerihavn. For at sikre en bæredygtig udvikling af fiskeindustrien, tager havnen nu initiativ til at skabe en førende position inden for bæredygtigt fiskeri. Planen er at etablere et nationalt center, der blandt andet skal fokusere på optimering af restprodukter fra hvidfisk-industrien.

DanFish løber af stablen til oktober. Vi er klar til at sætte holdet - er I med?

Sammen med Thy Erhvervsforum arrangerer Hanstholm Havn igen i år en fællesstand på fiskerimessen DanFish International. Vi håber, I er med, så vi endnu en gang kan skabe den vildeste Hanstholm-stand på scenen – juhuuu!

Containerskib starter ugentlig rute mellem Hanstholm og Thorshavn

Hanstholm Havn har indgået en aftale med det islandske rederi Eimskip, der fra i morgen, den 14. april, åbner en fast containerrute fra Thorshavn/Færøerne til Hanstholm. Muligheden er banet af den store havneudvidelse, som har boostet Hanstholm Havns infrastruktur og gjort det muligt for havnen at modtage større skibe. Aftalen skaber stor begejstring på havnen i Hanstholm, der er stolte af, at havnen nu bliver et bindeled for søtransport mellem Færøerne og det europæiske marked.

Hanstholm Havn køber markant havnebygning og udlejer til nyt spisested med fokus på frisk fisk

På Hanstholm Havn har Fibigers Gade 1 i mange år været synonym med »Havnecafeen«, men nu blæser der nye vinde på den centrale placering ved hovedåren til havnens høje puls. Hanstholm Havn har købt bygningen og efterfølgende indgået et samarbejde med ejer og køkkenchef Emilie Qvist Kjærgaard, der sammen med restaurantchef Emma Milner vil drive spisestedet »Medvind« med madoplevelser tilberedt af det lokale spisekammer.

Hanstholm Havn søger en Business Development Manager

Som Business Development Manager vil du få en nøglerolle i at sikre udvikling i og omkring havnen. Hanstholm Havn har netop gennemført en succesfuld havneudvidelse og står foran en spændende vækstrejse, hvor visionen skal føres ud i livet.

Omlægning af cubipods på mindre del af vestmolen

Aarsleff har i denne uge udført et mindre omlægningsarbejde på en begrænset strækning af vestmolen. Enkelte cubipods er blevet tilføjet molen som supplement, mens nogle af molens eksisterende cubipods er blevet lagt om for optimeret konstruktion.

OBS: Arbejde ved havnens indsejling i uge 9

Som nogle måske har bemærket, har Hanstholm Havn igen fået besøg af Aarsleff og de effektive arbejdsmaskiner, der i denne uge vil udføre arbejde på vestmolen. Hanstholm Havn gør derfor opmærksom på, at der i løbet af ugen vil pågå arbejde omkring vestmolen med placering af en række cubipods.

Nyt demonstrationsanlæg for bølgeenergi skal fra efteråret teste ved Hanstholm

DanWEC har indgået aftale med virksomheden Exowave ApS, der senere på året vil etablere sit første demonstrationsanlæg til test på havbunden ud for Hanstholm.

Havneadministration flyttet

Hanstholm Havn er rykket fra Auktionsgade til Trafikhavnsgade.

Effektiv gulvvaskemaskine i aktion på auktionen

I sidste uge ankom en ny gulvvaskemaskine til fiskeauktionen – en maskine, som yder effektiv rengøring og derfor forventer at kunne reducere vandforbruget ved rengøring i havnens auktionshaller.

Info-boxe tages ned fra udstillingsplads - for brug i nye sammenhænge

Parallelt med havneudvidelsen har fire info-boxe på udkigspladsen ved Kystvejen mellem havn og by de senere år formidlet havnen, havneudvidelsen, fiskeriet og livet ved Hanstholm. Nu tages boxene ned for at tjene andre formål, hvor to af info-boxene planlægges placeret på havnen i relation til første fase af et Showroom for fiskeri.

'Arbejdshavn' gøres klar til nye opgaver

Havneudvidelsen er færdig, og nu skal området på 30.000 m2 bag vestmolen gøres klar til andre formål.

BREXIT: Ny fiskeriaftale får store konsekvenser i Hanstholm

EU og Storbritannien er langt om længe blevet enige om en fiskeriaftale, der trådte i kraft fra den 1. januar 2021. Aftalen har store konsekvenser for fiskeriet i Hanstholm, som nu har brug for hjælp og opbakning.

Hanstholm Havn og by i fælles aktion for 4 store udviklingsprojekter

Et Fiskeriets Hus, et Showroom for Fiskeriet, nye tanker om Kai Lindbergs Gade og et kunstprojekt sammen med Statens Kunstfond er de fire store udviklingsbolde, som en ny styregruppe jonglerer med og vil realisere i de kommende år.

Thy går forrest for at reducere CO2-udledningen med unik klimaalliance

Adskillige aktører i Thy har underskrevet en aftale, der forpligtiger dem til at samarbejde om at finde grønne løsninger, der gør det muligt for Thy at leve op til ambitiøse klimamål.

Hanstholm Havn styrker organisationen til vækst

Hanstholm Havn ansætter nu en ny salgschef og opretter en stilling som kombineret driftschef og vicedirektør. Styrkelsen af organisationen sker som led i den vækstfase, som havnen nu har påbegyndt.

Hanstholm Havn søsætter ambitiøs vækstplan

Hanstholm Havn påbegynder nu en ny vækstfase. Den store havneudvidelse er færdiggjort til aftalt tid og budget, og nu skal en vækstplan til et tocifret millionbeløb sikre, at Hanstholm Havn bliver Danmarks førende havn inden for handel, bearbejdning og opdræt af fisk samt Europas grønneste, CO2-neutrale fiskerihavn.

Arbejdet på vores nye logistik område

Arbejdet med vores nye logistik områder forløber planmæssigt og man er nu i fuld gang med teknik delen. 

 

Besked vedr. nyt afregningssystem til kajstandere

Hanstholm Havn har den seneste tid fået opgraderet kajstanderne til udlevering af el og vand til fartøjer. I den forbindelse skiftes der også afregningssystem.

Eltavle ved jollelauget udskiftes - UDSAT en dag

Torsdag den 20/8 udskiftes eltavlen ved jollelaget. Udskiftningen forventes at tage hele dagen, og vil betyde at der ikke er strøm i området.

Direktørskifte i Hanstholm Havn på vej

Hanstholm Havn går i sensommeren ind i en ny vækstfase efter færdiggørelsen af den 600 millioner kroner store havneudvidelse. Derfor har Hanstholm Havns direktør gennem de seneste fire år, Niels Clemensen besluttet at fratræde sin stilling. Han erstattes midlertidigt af Nils Skeby, der forventes at tiltræde som havnedirektør den 25. august 2020 efter Kommunalbestyrelsen i Thisted Kommunes endelige godkendelse.

Nedbrydning af sænkekasser og etablering af vanddybde

De kommende 3-4 uger arbejdes der med nedbrydning af sænkekasser og etablering af vanddybde i indsejlingen og forhavnen.

Debut som krydstogthavn udskudt til 2021 pga. Covid-19

Krydstogtskibene Berlin og Le Bellot der havde meldt deres ankomst henholdsvis den 14. juli og den 2. september har desværre begge aflyst pga. coronakrisen

Nye forretningsbetingelser pr. 1. juli 2020

Hanstholm Havns forretningsbetingelser er blevet opdateret - de nye betingelser er gældende fra den 1. juli 2020.

Danfish International – en messe med voksende betydning for den maritime branche

North Sea Yard og Hanstholm Skibssmedie fortæller om hvordan Fiskerimessen Danfish International har en voksende betydning for den maritime branche, og hvad de fik ud af deres deltagelse sidste år.

Resultat år 2019

Hanstholm Havn hev fisk til havnen for 1,1 milliarder kroner i 2019. Det er rekord, og havnen befæster dermed sin position som Danmarks største konsumfiskerihavn. Nu ser havnen ind i næste vækstfase, hvor den store havneudvidelse til en samlet værdi af godt 600 millioner kroner forventes afsluttet til august.

Kryds ved Kai Lindbergs Gade og Nordre Strandvej færdig

Krydset ved Kai Lindbergs Gade og Nordre Strandvej er igen åben for trafik

OBS: Lukning af kaj 17

Tirsdag og onsdag i uge 14 lukkes kaj 17 i forbindelse med asfaltering ved den nye auktionshal.

Nyt om arbejdet med baglandsarealet samt krydset ved Kai Lindbergs Gade og Nordre Strandvej

Krydset ved Kai Lindbergs Gade og Nordre Strandvej åbnes igen midlertidigt

Ændring af helleanlæg på Kai Lindbergs Gade

Mandag d. 16/3 etableres der signalanlæg på Kai Lindbergs Gade ved Nordre Strandvej

CORONAVIRUS

Regeringens beslutning om at iværksætte handlinger, hvis formål er at stoppe spredningen af Corona-virus i Danmark, har desværre også konsekvenser for Hanstholm Havn.

Havneindvielse den 31. august 2020 - med besøg fra H.M. Dronning Margrethe

Det 3 år lange anlægsprojekt med havneudvidelsen nærmer sig sin færdiggørelse. Det skal markeres med en indvielse og fejring. Datoen bliver den 31/8 2020

Nyt fra kontoret – barselsvikar

Line Kjær Røge er fra januar mdr. gået på barsel. Derfor er der kommet et nyt ansigt på kontoret, Jette Skou-Bruun

Rejsegilde på den nye køleauktionshal

Torsdag den 20/2 2020 blev der afholdt rejsegilde på den nye køleauktionshal, med et flot fremmøde fra håndværkerne samt hallens brugere.

Stillingsopslag: Controller til Hanstholm Havn

Som controller kommer du til at arbejde med både økonomistyring og budgetopfølgning på projektøkonomi, likviditetsbudgettering, implementering af nye og mere tidssvarende systemer samt de almindelige dagligdagsopgaver; herunder bl.a. momsafregning samt afregning af strøm til havnens kunder og brugere.

Højvande mandag den 17-02-20

Mandag den 17/2 bliver det igen højvandet - ca. 1,32 m over normal vandstand. 

Hendes Majestæt Dronningen besøger Thisted Kommune

Mandag den 31. august 2020 lægger Kongeskibet Dannebrog til kaj i Hanstholm Havn, når H.M. Dronningen besøger Thisted Kommune som en del af Dronningens sommertogt.

Nordre Strandvej spærres

Vi gør opmærksom på, at vejen ind til Nordre Strandvej fra Kai Lindbergs Gade vil være spærret fra søndag den 2/2 til og med den 27/3

Coastergade delvis spærret d. 16/1 2020

Vi gør opmærksom på, at Coastergade delvis vil være spærret for gennemkørende trafik, da der støbes gulv i den nye køleaktionshal og der vil kører betonbiler langs kaj 17 det meste af dagen.

Tegningsmateriale: Oversigt over udbygningen af havnens køleauktionsfaciliteter

Udbygningen af havnens køleauktionsfaciliteter tilfører en ny hal, der forbinder eksisterende auktionshal 1 og 4. Yderligere tilføjes fem nye logistiksluser.

 

Information til fødevarevirksomheder m.fl. på Hanstholm Havn: Varslingsliste i tilfælde af vandforurening

Skulle uheldet være ude, og der sker forurening af vandet på havnen, er det vigtigt, at Thisted Vand hurtigt kan komme i kontakt med de berørte virksomheder.

Køleauktionsbyggeri rejser sig med store byggeelementer

Udbygningen af havnens køleauktionsfaciliteter, der tilfører en ny hal og nye logistiksluser, er godt undervejs. Store elementer er ved at blive rejst, og arbejdet er nu nået så langt, at vægge til den nye auktionshal går på tværs af Auktionsgade, som siden projektets start har været spærret for gennemkørsel.

Lys på molehovedet

Som billedet - trods gråvejr og tåge - viser, er der nu installeret grønt lys på molehovedet.

Mølletransport fra Hanstholm Havn

Sådan så det ud, da to store møllekomponenter i morges, mandag den 25. november, lidt efter klokken 8.30 bevægede sig igennem Hanstholm Havn på første del af ruten mod Det Nationale Testcenter for Store Vindmøller i Østerild.

Coastergade spærret fra på mandag den 25. november (i uge 48 og 49)

Vi gør opmærksom på, at Coastergade vil være spærret for gennemkørende trafik i uge 48 og 49 grundet montering af elementer i forbindelse med udbygning af havnens køleauktionsfaciliteter. Al trafik til kaj 18/81 samt til Claus Sørensens frysehus kommer i denne periode derfor til at foregå langs kaj 41 (klik for billede).

Første godshåndtering via kommende multiterminal

I dag, torsdag den 21. november, er fragtskibet »PEAK BORDEAUX« ankommet til Hanstholm Havn med store vindmøllekomponenter, som vil blive losset ved den såkaldte "arbejdshavn", der efter endt havneudvidelse har til formål at tjene som multiterminal.

Velkommen til Lars Raben, der er ny maritim chef hos Hanstholm Havn

Byd velkommen til Lars Raben, der i går, mandag den 18. november, tiltrådte som ny maritim chef hos Hanstholm Havn.

Ny aftale sikrer oprensning af større område og øgede dybder i Hanstholm Havn

Kystdirektoratet og Hanstholm Havn har netop indgået en aftale om, at Kystdirektoratet fremadrettet påtager sig forpligtigelsen til at fjerne en større oprensningsmængde i havnen i forbindelse med, at havnen er blevet udvidet. Oprensningen skal sikre, at tilsanding ikke spænder ben for, at store skibe kan anløbe havnen.

Coastergade spærret i uge 48 og 49

I uge 48 og 49 vil Coastergade være spærret for gennemkørende trafik grundet montering af elementer i forbindelse med udbygning af havnens køleauktionsfaciliteter. Al trafik til kaj 18/81 samt til Claus Sørensens frysehus kommer i denne periode derfor til at foregå langs kaj 41 (klik for billede).

Håndtering af fiskeredskaber på trailerpladsen ved Kai Lindbergs Gade nr. 200

Fiskeredskaber kan blive henlagt på trailerpladsen efter aftale med havnevagten i op til 14 dage i de afmærkede båse 1-8. De første 14 dage er gebyrfrie. Klik på artiklen for gældende regler.

Store vindmøllekomponenter kræver godt vejr og god koordinering

I går, tirsdag den 29. oktober, anløb specialskibet ROTRA MARE med dele til en ny Siemens-testmølle til Det Nationale Testcenter for Store Vindmøller i Østerild - det første af en række anløb med store vindmøllekomponenter, som vil finde sted i Hanstholm Havn over den kommende tid, og som alle kræver godt vejr

Flytning af bøje

Vær opmærksom på, at ved besejling af havnen har man flyttet den mellemste af de 3 grønne bøjer nærmere det nye molehovede; 20 meter længere imod vest.

Ses vi på DanFish-messen i denne uge?

DanFish International 2019 er et internationalt forum, hvor producenter og andre leverandører til fiskerisektoren kan møde kunder fra hele verden. Hanstholm Havn ser frem til at deltage på en stor fællesstand sammen med en lang række lokale virksomheder.

Kystdirektoratet renoverer blivende del af den gamle østmole

Hanstholm Havns gamle ydermoler er ejet af Kystdirektoratet, som netop har igangsat en renovering af det blivende stykke af havnens gamle østmole, som den nye stenkastningsmole er forbundet til.

Opdatering på havneudvidelsen: Godt vejr og fremadskridende arbejde hen over sommeren 2019

Et kig ud over havnen tegner et tydeligt billede af, at udvidelsen af Hanstholm Havn nu er nået så langt, at den nye havn i store træk synes opbygget. Sommervejret har skabt gode arbejdsforhold, og mange materialeleverancer er sejlet i havn. Med et højt aktivitetsniveau på byggepladsen er Per Aarsleff A/S og deres underleverandører derfor nået langt med det store udvidelsesarbejde i sommersæsonen 2019.

Stillingsopslag: Maritim Leder hos Hanstholm Havn

Som Maritim Leder hos Hanstholm Havn får du en nøglerolle i at understøtte havnens vækst og det medfølgende voksende aktivitetsniveau. Du er samtidig en dygtig leder, der kan sætte retningen for afdelingen og højne serviceniveauet for kunderne.

Hanstholm Havn har indgået 10-årig koncessionsaftale med Nordic Marine Oil A/S vedrørende drift af tankanlæg

Per 1. november træder en 10-årig koncessionsaftale vedrørende Hanstholm Havns tankanlæg i kraft, når olieforsyningsselskabet Nordic Marine Oil A/S overtager drift og vedligehold af tankanlægget, der lagrer gasolie til forsyning af fartøjer i havnen.

Anden og sidste portion ral til molehovedet

Natten til i dag, fredag den 12. juli, anløb fartøjet »Spauwer« for at losse de resterende 5.500 kubikmeter ral i molehovedet - en fortsættelse af første losning foretaget af »Scelveringhe«, der natten til i går, den 11. juli, leverede 4.000 kubikmeter. Dermed er molehovedet nu fyldt med i alt 9.500 kubikmeter ral.

Molehoved fyldt med første portion ral

I går ved midnatstid, onsdag den 10. juli, anløb fartøjet »Scelveringhe« med første portion ral til opfyldning af vestmolens molehoved, der siden installationen i Hanstholm Havn tirsdag den 25. juni har været fyldt med vand.

Opfyldning af molehoved torsdag og fredag

Tirsdag den 25. juni blev molehovedet til Hanstholm Havns nye vestmole installeret på dens rette position og fyldt med vand. Nu er næste skridt at skifte vandet i det 22 gange 39 meter store molehoved ud med ral for varig opfyldning, hvilket ventes at ske fra natten til torsdag den 11. juli.

Pressemeddelelse udsendt 6. juli: Søsætning af nye projekter skal realisere havnens vision

Hanstholm Havn har på et borgermøde i dag præsenteret en række projekter, der sammen med havneudvidelsen har til formål at realisere havnens vision om at blive Europas førende konsumfiskerihavn. Havneudvidelsen forventes at kunne indvies minimum et halvt år før planlagt, og i dag blev første spadestik taget til nye køleauktionsfaciliteter og projektidé om opførelse af et nyt beddingsanlæg for styrkede serviceforhold fremlagt.

Pressemeddelelse udsendt 6. juli: Hanstholm havn vil være CO2-neutral

Hanstholm Havn og Thy-Mors Energi har sat fælles retning for udvikling af et vedvarende energiprojekt, der skal gøre Hanstholm Havn CO2-neutral. Ambitionen er på sigt er at gøre Hanstholm Havn selvforsynende med energi.

På lørdag den 6. juli: Hanstholm Havn og Aarsleff inviterer til borgermøde og åben byggeplads/rejsegilde

Hanstholm Havn inviterer til borgermøde på Hotel Hanstholm, og entreprenørselskab Per Aarsleff A/S byder indenfor på byggepladsen til en fejring af den fremadskridende arbejde - et rejsegilde for havneudvidelsen.

Molehoved på rette position

Det store molehoved ligger nu, hvor det skal. Installationen af molehovedet blev igangsat i dag tidlig morgen, tirsdag den 25. juni, og ved middagstid var det på sin rette position.

Hanstholm Havn lukket i cirka et døgn fra kl. 04:00 i nat - natten til tirsdag den 25. juni

Vi gør opmærksom på, at Hanstholm Havn i forbindelse med installation af det store molehoved, som netop nu er vej mod Hanstholm, vil være lukket for al trafik ind og ud i op mod et døgn. Lukningen starter klokken 04 i nat (natten til tirsdag), og der vil være begrænset trafik fra klokken 03.30.

Molehoved nærmer sig Hanstholm

Sidste etape af ruten mod Hanstholm er nu undervejs. Turen går godt, og der er forventning om, at molehovedet vil kunne ses ud for Hanstholm sidst på eftermiddagen i dag, mandag. Dernæst vil installation af molehovedet finde sted, hvilket forventes at blive igangsat inden for det næste døgn.

Molehoved nærmer sig Frederikshavn

Siden afgang fra Świnoujście tirsdag aften den 18. juni, befinder molehovedet sig nu nær Frederikshavn, hvor der er udsigt til anløb i dag fredag, tidligt på eftermiddagen. Turen fra Polen er indtil videre gået godt, og er vejret fortsat med og alt går planmæssigt, kan der være håb om anløb i Hanstholm Havn på tirsdag, den 25. juni.

6. juli: Hanstholm Havn og Aarsleff inviterer til borgermøde og åben byggeplads/rejsegilde

Hanstholm Havn inviterer til borgermøde på Hotel Hanstholm, og entreprenørselskab Per Aarsleff A/S byder indenfor på byggepladsen til en fejring af den fremadskridende arbejde - et rejsegilde for havneudvidelsen.

Molehoved på vej til Danmark

Ombord på prammen »Carrier 16« sejlede det store molehoved til Hanstholm Havns nye vestmole i går aftes, den 18. juni, fra Świnoujście kl. 19.30 på en rolig og fin sommeraften.

Molehoved: Afgang planlagt og forventet dags dato - den 18. juni

Det store molehoved ventes at gå fra Świnoujście i dag, tirsdag den 18. juni klokken 18. Når det sker, starten bugseringen mod Hanstholm, hvor det rette vejrvindue er afgørende for, hvornår det sidste slæb på ruten - fra Skagen til Hanstholm - vil finde sted.

Molehoved: Sidste støbning og foreløbig plan for afgang

Den sidste støbning på det store molehoved til Hanstholm Havn er planlagt til at ske i dag, fredag den 14. juni, over middag. Herefter er molehovedet støbt færdigt, og bugseringen fra Świnoujście til Hanstholm ventes foreløbigt påbegyndt tirsdag den 18. juni.

Info-Box: Dørene er nu slået op til en samlet udstilling

Alle fire Info-Boxe på Kystvejen 1B står nu klar med information om havnen, havneudvidelse, fiskeriet, byen og de mange spændende steder ved Hanstholm. Kig forbi og bliv klogere på, hvad der sker på og omkring havnen.

Farvel til gammel terminalbygning - nedrivning med midlertidig vejspærring

Arbejdet med at fjerne havnens gamle færgeterminalbygning er nu påbegyndt, og området omkring bygningen vil blive spærret forud for den egentlige nedbrydning, som ventes at ske fra torsdag/fredag i denne uge (d. 6. og 7. juni).

Information til fødevarevirksomheder m.fl. på Hanstholm Havn: Varslingsliste i tilfælde af vandforurening

Skulle uheldet være ude, og der sker forurening af vandet på havnen, er det vigtigt, at Thisted Vand hurtigt kan komme i kontakt med de berørte virksomheder.

Hanstholm Havn sætter fokus på affald for bedre håndtering og genanvendelse

Hanstholm Havn har de senere år arbejdet mod optimeret håndtering af det affald, som skibene har med i land, hvor seneste tiltag er en beholder målrettet miljøaffald. Samtidig deltager Hanstholm Havn i et fælles projekt med andre nord- og vestjyske havne om håndtering af havaffald for bedre genanvendelse og øget bæredygtighed.

Hanstholm Havn og Aarsleff inviterer til: Borgermøde og åben byggeplads/rejsegilde

Lørdag d. 6. juli kl. 10 inviterer Hanstholm Havn og entreprenør Per Aarsleff A/S til borgermøde og følgende inden for på byggepladsen til en fejring af det fremadskridende arbejde, som nu skaber en tydelig fornemmelse af den "nye" Hanstholm Havn.

Havneudvidelse: Status på projektet - maj 2019

Udvidelsesarbejdet skrider godt frem og er nu nået så langt, at omfanget af Hanstholm Havn 'version 2.0' fornemmes tydeligt. Læs her, hvad der sker netop nu, og hvordan det vil forløbe, når det store molehoved til havnes nye vestmole ankommer.