Vedvarende energi: EU-støtte til bølgeenergiprojektet Wavepiston

Bølgeenergiprojektet Wavepiston er netop blevet bevilget en flot sum på 2,5 mio. euro fra EU's Horizon 2020-program til udvikling af bølgeenergi, som bl.a. skal bruges på et toårigt demonstrationsprojekt.

Læs mere om bevillingen i artikel fra Energy Supply ved at klikke her.

Wavepiston ligger i øjeblikket ud for Hanstholm Havn i DanWECs testområde, og har planer om fortsat at ligge ved Hanstholm i en periode fremadrettet – uanfægtet hvor det kommende demonstrationsprojekt vil finde sted.

Som en af de mest blæsende lokationer i Danmark med gode bølgeforhold og gode vanddybder, er der ved Hanstholm gunstige forhold for placering af testanlæg til bølgeenergi, ligesom der også er gode forhold for vindenergi. Hanstholm Havn er derfor fokuseret på- og engageret i udviklingen af vedvarende energi.

DanWEC har til formål at støtte udnyttelsen af bølgeenergi i Danmark; herunder at udvikle, eje, udleje og drive faciliteter til test, demonstration og vidensopsamling. I samarbejde med Hanstholm Havn tester DanWEC prototyper af fremtidens anlæg – for at høste bæredygtig energi fra nogle af verdens bedste bølger, her ved Hanstholm. Det 5 kvadratkilometer store testområde ligger blot 2 kilometer fra havnens indsejling.

 

Wavepiston1

Billede: Illustration af Wavepistons system

Wavepiston2

Billede: Forberedelse i Hanstholm Havn (2017)

Wavepiston3

Billede: Installation ud for Hanstholm (2017)