Cubipods fremstillet til udvidelsen af Hanstholm Havn

Til havneudvidelsen her i Hanstholm vil en stor mængde såkaldte cubipods blive anvendt. Det særlige navn er betegnelsen for store bølgebrydere af beton med en karakteristisk kubisk form. Cubipods fremstillet til Hanstholm Havn er tilmed specielt tunge, da der i produktionen bliver tilsat jernmalm for at højne vægten.

Brugen af cubipods her i Hanstholm er ganske særlig. Det er nemlig første gang, at de bliver anvendt uden for Middelhavet.

I forbindelse med havneudvidelsen vil store mængder cubipods blive anvendt til havnens nye stenkastningsmole mod vest. Her skal 15 tons tunge cubipods placeres langs molens yderside og fungere som bølgebrydere, imens helt store cubipods på 30 tons vil blive placeret yderst, ved molehovedet.

I denne film (klik for link) er det muligt at få et indblik i produktionen af cubipods til Hanstholm Havn, som bliver fremstillet på Aarsleffs eget betonværk i Polen.

De første 135 cubipods ankom til Hanstholm i maj måned, og leverancen på 432 stk. – som i videoen bliver sendt fra Polen med pram – ankom i juli. Dermed er 567 af de i alt godt 2000 cubipods á 15 tons nu ankommet. Dertil kommer ca. 250 stk. á 30 tons.