Opfyldning af molehoved torsdag og fredag den 11. og 12. juli

OBS: Kontakt Hanstholm Havn på VHF kanal 12 forud for ankomst og afgang

Tirsdag den 25. juni blev molehovedet til Hanstholm Havns nye vestmole installeret på dens rette position og fyldt med vand. Nu er næste skridt at skifte vandet i det 22 gange 39 meter store molehoved ud med ral for varig opfyldning, hvilket ventes at ske fra natten til torsdag den 11. juli.

Opfyldningen vil ske ved hjælp af de to fartøjer »Scelveringhe« og »Spauwer«, der via ombordværende bånd skal losse grus ned i molehovedet.

ETA (forventet ankomsttidspunkt) for de to fartøjer er henholdsvis omkring midnat natten til i morgen, torsdag den 11. juli, og omkring kl. 03 natten til fredag den 12. juli. Det forventes, at begge fartøjer vil bruge mellem fem og syv timer ved molehovedet.

Kontakt havnen forud for ankomst og afgang
Der vil under losningen være folk på molehovedet for at sikre den rette kommunikation via VHF-radio, ligesom bugserbåden »Goliath Vig« vil fungere som redningsfartøj i yderhavnen.

Da fartøjerne under losning vil ligge i en position, som går delvist ind over indsejlingen, vil der være begrænset plads til at passere. For at sikre bedst mulig sejlads og kommunikation appelleres alle skibe derfor til at kalde Hanstholm Havn på VHF Kanal 12 inden ankomst og afgang.

Ligeledes appelleres der til, at fartøjer der går forbi under losning ved molehovedet vil passere med mest muligt hensyn og så få hækbølger som muligt.

Ved spørgsmål, kontakt havnevagten på:
Telefon: +45 96 55 07 13 / VHF kanal 12.

Molehoved-Hanstholm4

Molehovedet på position i Hanstholm Havn. Foto: Streamfactory.dk