Molehoved fyldt med første portion ral

I går ved midnatstid, onsdag den 10. juli, anløb fartøjet »Scelveringhe« med første portion ral til opfyldning af vestmolens molehoved, der siden installationen i Hanstholm Havn tirsdag den 25. juni har været fyldt med vand.

Med losning af »Scelveringhe« blev 4.000 ud af i alt 9.500 kubikmeter ral fyldt i det 22 gange 39 meter store betonkonstruktion.

Den anden og sidste del af opfyldningen vil efter planen starte i nat, når fartøjet »Spauwer« ventes at anløbe havnen omkring kl. 03 for at losse de resterende 5.500 kubikmeter ral.


Kontakt havnen forud for ankomst og afgang

Der vil under losningen være folk på molehovedet for at sikre den rette kommunikation via VHF-radio, ligesom bugserbåden »Goliath Vig« vil fungere som redningsfartøj i yderhavnen.

Da fartøjerne under losning vil ligge i en position, som går delvist ind over indsejlingen, vil der være begrænset plads til at passere. For at sikre bedst mulig sejlads og kommunikation appelleres alle skibe derfor til at kalde Hanstholm Havn på VHF Kanal 12 inden ankomst og afgang.

Ligeledes appelleres der til, at fartøjer der går forbi under losning ved molehovedet vil passere med mest muligt hensyn og så få hækbølger som muligt.

Ved spørgsmål, kontakt havnevagten på:
Telefon: +45 96 55 07 13 / VHF kanal 12.


Molehoved opfyldning01

Molehoved opfyldning02

Som billederne viser, losser fartøjerne via ombordværende bånd, hvor store 'tragte' hjælper med at lede gruset ned i molehovedet.